Времето не ми стига и други притеснения

В забързаното ежедневие основният недостиг е на чиста питейна вода и на време.
Начало Блог Времето не ми стига и други притеснения

В забързаното ежедневие основният недостиг е на чиста питейна вода и на време. Замислете се колко различни начина съществуват, за да изкажете последното. Колко емоции напират, когато погледнете запълнения с неотложни ангажименти график! Често срещаме фразите: не ми стига времето, времето ми е кът, сгънах с времето, в цайт нот съм, нямам време, загубиха ми времето, не се усетих как мина времето, дедлайнът ми е утре. И това са само част от задъханите мисли, споделяни от нашия съвременник.

Симптоми на това, че трябва да предприемете действия са заспиването и събуждането. Сепнатото скачане от леглото при мисълта какъв ден ви чака е стресоносно. Заспиването с угризение, колко много неща не успяхте да свършите – също. Това непрекъснато притеснение, че отлагате, а „не сте такъв човек“ може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Ако разпознавате себе си в описанието по-горе, време е да вземете мерки.

Има много начини да спестите време и да отдъхнете. Както в бизнеса се казва: добре премерен аутсорсинг на част от услугите ще намали стреса от „трябва да, обаче нямам време” и продъжителната тревожност от изоставащи ангажименти.

Ето няколко предложения: пазарувайте онлайн, когато е възможност. С доставка до дома. Така ще имате възможност да обмисляте предварително списъка с покупки и да оптимизирате разходите. Сприятелете се с продавачките в малките квартални магазинчета. Оставяйте им кратки бележки с покупки. Помолете ги техните помощници да ги доставят до дома срещу скромен бакшиш. Ще спестите време и ще получите най-добрата стока.

Огледайте се за това как вашите съседи правят живота си по-лек: едни се обръщат към жена, която да почиства домовете им ежеседмично, други – към фирма, която да почиства прозорците веднъж в месеца. Разпитайте ги и поискайте препоръки и контакти.

Ще спестите време и няма да навеждате смутено глава, когато погледът ви попадне на вашите прозорци в кооперацията, в която живеете.

През месеците, в които по правило се перат килими и завивки се свържете с фирма, която ще вземе от вас прането и ще го получите обратно дори ароматизирано. Разбира се, ако искате разнообразие като се върнете назад в детството, когато са ви водили на бара – направете го за удоволствие. Предвидете обаче един уикенд, в който вместо плаж ще се бъхтате край реката.

Експертите в нашия екип са установили, че пестят на всяка домакиня около 16 часа на седмица. Това е време за неблагодарен домашен труд. Ние сме готови да се срещнем с вас, за да ни разкажете какво ви тежи като физическо натоварване и ще го свършим вместо вас. Обадете се на Sauber.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.