Великденско почистване на дома

Наближава Великден и пролетното настроение побеждава умората, натрупана от затворените прозорци и врата на зимата.
Начало Блог Великденско почистване на дома

Слънцето блести в стъклата, и изведнъж забелязвате малки петънца по тях, по килимите, по завесите, по дивана.

Наближава Великден и това е най-доброто време да се захванем за пролетното почистване. С тази дейност започва подготовката за светлия празник в повечето български домове.

Освен забърсване на прах и почистване на прозорци и дограма, изтупване на килими и търкане на плочки, домът светва с леки цветни елементи. Малко по малко се появяват Великденските намигвания към семейство и приятели. Тази декорация често се възлага на нас – помощниците на домакините, които са винаги на едно телефонно обаждане разстояние.

Заедно ще почистим Вашия дом и той ще светне с онази енергия, която само Празникът на Възкресението дава.

Първа задача в мероприятието е почистването на мека мебел. Това е задължително, особено, ако очаквате гости за празниците – деца и внуци, приятели и съседи.

Следват килими и завеси, според степента на замърсяване. В наши дни има толкова много професионални почистващи препарати, които щадят тъканите. Възможно е килимите да бъдат отново свежи като пролетна градина и без тупане или пране.

Следващата фаза на почистването е бърсането на прах: маси, бюра, лавици, рамки на картини, и всички хоризонтални и вертикални повърхности, които събират прах.

Тук идват на светло нанотехнологиите. Когато използваме специални кърпи или препарати, ефектът от почистването се запазва по-дълго.

След като всичко блести от чистота, ще ви дадем идеи за тематична украса. Тази украса ще допълни кошницата с боядисани яйца или вазите със свежи лалета и нарциси в дните, които непосредствено предхождат Великден.

Пролетта е времето, в което разместванията в дома са актуални. Те оптимизират пространството и освобождават място за нови предмети и мебели.

Свържете се с нашия екип и ние ще се включим във фиестата на пролетното почистване. Нашите контакти са на тази страница.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.