Странджа: есенни листа и чист въздух

Една от най-красивите планини е Странджа. Загадъчна и привлекателна - истински отдалечен офис
Начало Uncategorized Странджа: есенни листа и чист въздух

Една от най-красивите планини е Странджа. Тя е далеч от туристическа дестинация в оня смисъл, в който възприемаме планината. Едва ли ще откриете място, на което да се спускате със ски, освен някое стръмно нанадолнище на село, или на близкия хълм. За радост на децата – място за шейни има неограничено!

Странджа е в сърцата на хората, които живеят тук. Ако преминете през нея есенно време, то ще разберете защо. Пъстротата, с която тази планина-загадка ви посреща, е в цветовете на огъня. От ярко жълто, през оранжево и червено, до въгленово кафяво, и на места в прекрасното зелено на борове и кедри.

Странджа е планина, в която има място за всеки. Затворена погранична територия преди години, тя се е запазила. В продължение на 70-80 км по пътя от Бургас за Елхово няма да откриете ни едно промишлено предприятие. Само гора и тук-там табела, която ви отвежда към китно село.

Все повече млади хора започнаха да се отправят по този път, да се отклоняват към тези села и да остават тук. Привлича ги чистият въздух, великолепната природа, и … перфектното покритие на доставчиците на Интернет. Отдалечените офиси стоят прекрасно сред тази гостоприемна планина.

Странджа бавно и сигурно се изпълва с детска глъч.

Ако ни зададете въпрос кога Странджа е най-красива, бъдете уверени, че това е през есента. Дебел килим от есенни листа покрива улици и дворове. Сякаш Баба е извадила новите черги и е застлала с тях земята. Великолепните плътни цветове на хризантемите, жълтите „слънчогледи на гулията“, пъстрите саксии на мушкатото, които се кипрят за последно преди да заспят за зимните месеци, прекрасните листа на ореха със специфичен аромат.

И сега, като една истинска фирма за почистване да ви предупредим: внимавайте и следете как се развива времето! Опитайте се да почистите цялата тази красота още преди първия есенен дъжд. След това тя става … хлъзгава и гниеща. Чудесна работа ще свърши един листосъбирач. Освен, че почиства листата, тази машина-чудо ги надробява, и вие спокойно можете да ги използвате за обогатяване на почвата в зеленчуковата градина.

Четете блога ни за още истории.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.