Списък за почистване за домакини част 1

Пълен списък с това, което е нужно за ежедневното почистване на дома. Да бъдем ефективни домакини, които ценят своето време и енергия.
Начало Блог Списък за почистване за домакини част 1

Пълен списък с това, което ви е нужно за ежедневното почистване на домове.

Ефективно и ефикасно почистване на дома е възможно само с правилните препарати и средства. Практичната домакиня пази този списък с покупки в смартфона си и следи кога трябва да допълни наличността им. Част от препаратите са подходящи за различни типове повърхности, докато други са подходящи за точно определени такива.

Почистващи препарати и средства с мултифункционално предназначение: Използват се за повечето типове плотове, файянс и печки. Ако в дома ви има гранитни или мраморни, поръчайте продукт със специално действие. По този начин ще предпазите материала от повреда. Бъдете внимателни и с печките с керамични плотове. Те се нуждаят от специфичен препарат за почистване.

Препарат за стъклени повърхности: изберете такъв, който няма да оставя следи и размазва мръсните петна, и почистете бързо и лесно с тях прозорци, огледала, портали и други стъклени елементи. Специализираните препарати ще ви спестят много време и търкане.  

Почистващ препарат за плочки и фуги. На пазара вече има много ефикасни препарати за файянс, теракот и фуги. Те се оставят да действат няколко минути върху повърхността. При добре поддържани мокри помещения е достатъчно обилно поливане с вода, която да отмие разложените отлагания. По-упоритите петна се търкат леко с подходяща четка или кърпа. 

[следва продължение]

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.