Поддържане на хигиена в офиса при Covid 19

През януари 2020 г. Световната здравна организация (WHO) обяви тревога от бързото разпространение на ново заболяване, причинено от коронавирус.
Начало Блог Поддържане на хигиена в офиса при Covid 19

През януари 2020 г. Световната здравна организация (WHO) обяви тревога от бързото разпространение на ново заболяване, причинено от коронавирус. За пръв път случаите са регистрирани в Хубей, Китай
 
Световната здравна организация и властите във всички страни предприемат мерки за ограничаване на COVID-19. Цялото общество, трябва да участва активно, ако искаме мерките да постигнат резултати.
 
Да почистим офиса и да дезинфектираме работното място е начин да предотвратим разпространението на COVID-19.
 
Мерките, по-долу са приложими към предотвратяване на разпространението на зарази от всеки тип.  Ако прецените, може да се обърнете към фирма за професионално почистване и поддържане на хигиена.
Препоръчва се работодателите да въведат мерки незабавно, дори и COVID-19 да няма в конкретното населено място.
 
Нека офисът да е чист и хигиеничен.

Повърхностите (бюра и маси) и предметите (телефони, клавиатури) трябва да бъдат редовно избърсвани с дезинфектант. Заразяването на повърхности е един от основните пътища на разпространение на заразата от COVID-19.

Ако не сте затворили офиса, изисквайте служители, сътрудници и клиенти да си мият ръцете редовно и добре. За целта може да доставите диспенсъри с дезинфектант.  Миенето убива вируса по ръцете и предотвратява разпространението на COVID-19
 
Ако е възможно отложете срещи, ежедневни брифинги и други.
 
Проветрявайте редовно офиса – насърчавайте поддържането на респираторна хигиена. Осигурете, където е възможно маски – обикновени или хирургически, осигурете кърпички за онези, които имат хрема и ги инструктирайте как и къде да ги изхвърлят.
 
Очаквайте още съвете от нас!

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.