Почистване на меки подови настилки и мека мебел

Килимите и мокетите са красива добавка към интериора в офиса, но могат да бъдат много скъпи, а понякога и деликатни като материя.
Начало Блог Почистване на меки подови настилки и мека мебел

Килимите и мокетите са красива добавка към интериора в офиса, но могат да бъдат много скъпи, а понякога и деликатни като материя.

Ако сте наясно как точно се пооддържа килимът, които сте постлали на пода в офиса, то ще имате възможност и да запазите тази инвестиция в отлично състояние за дълго време.

Поддръжката на меки подови настилки и мека мебел е един от главните и най-важни фактори, които трябва да се вземат предвид при почистване на офиси. Ето защо ви препоръчваме да оставите тази задача в ръцете на професионалисти и да поръчате услуга по машинно изпиране на меки подови настилки и мека мебел за вашия офис. По този начин ще подсигурите вашето отлично представяне пред клиенти и служители.

В офиса обаче винаги могат да възникват непредвидени ситуации,  в които трябва да бъдете подготвени, за да реагирате адекватно и да спасите положението преди важна среща. Можете да разчитате на екипа на Sauber.bg, който ще се отзове във възможно най-кратки срокове във вашия офис, за да бъде почистено петното от разлято вино по мокета или накапаната тапицерия на меката мебел. За всеки случай ще ви дадем няколко полезни насоки за това какви са най-често срещаните грешки, които хората правят несъзнателно, но с които съкращават с години живота на меките подови настилки и меката мебел.

  1. Ако разсипете захар, сол или друга подобна консистенция върху подовата настилка,  не я тупайте от лицевата й част! Можете да използвате тупалка от задната страна на килима, но не и от предната. Лицевата част на килима може да почиствате само с прахосмукачка. Изтупването на килима с тупалка помага да избутате наслоената прах от вътрешната част на килима към повърхността на неговите власинки. След това обръщате килима с лицето нагоре, минавате с прахосмукачката и обирате мръсотията. Но ако сте сигурни, че килимът/мокетът е от изкуствена материя, то нямате проблем да използвате тупалката и откъм лицевата част.
  2. Не почиствате с прахосмукачка ресните/пискюлите по краищата на килима, тъй като ще ги захабите и раздърпате. Тях е нужно просто да поизтупате с ръка. Всеки друг метод би довел до тяхното захабяване.
  3. Внимавайте какви спрейове и шампоани използвате върху петното на килима или меката мебел. Шампоаните за килими са разработени за мокети от изкуствена материя. Винаги проверявайте етикетите на препаратите преди да ги купите – както спрейовете и шампоаните за почистване, така и препаратите против петна. Възможно е да съдържат химикали, които да повредят или изгорят тъканта на килима.  Когато използвате препарати, то след това трябва да сте сигурни, че сте изплакнали добре килима. Винаги тествайте с влажна бяла памучна кърпа, за да се уверите, че цветовете не са се разтекли. Ако не сте сигурни как да почистите петното препоръчваме да се посъветвате по телефона с нашия екип и в най-добрия случай да изчакате той да пристигне за да бъде изличено петното с машинно изпиране на меката подова настилка или мека мебел.
  4. Петната обаче не трябва да се оставят да засъхнат. Почистете с бяла памучна суха кърпа и натиснете силно с нея мястото, за да сте сигурни, че разлятото е попило в кърпата. Абсорбирайте максимално течността от килима, но никога не търкайте килима с кръгообразни движения, защото това ще повреди тъканта му.

Ако не сте сигурни как точно да почистите килимите в офиса или тапицерията на меката мебел, то можете да поверите отговорната задача по професионално почистване на килима или мокета на екипа на Sauber.bg и да се насладите на перфектни резултати от машинното изпиране на меки подови настилки и мека мебел.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.