Почистете климатика през есента

Вгледайте се в красивите санирани домове в София, Бургас, Варна и Пловдив и местата на климатиците.
Начало Uncategorized Почистете климатика през есента

Климатикът е електрически уред, неизменна част от както от интериора на жилището и от дизайна на сградата. Вгледайте се в красивите санирани домове в София, Бургас, Варна и Пловдив. Фасадите неизменно са декорирани със специални места за външно тяло на климатик.

Климатиците ни служат вярно цяло лято. Създават прохлада у дома и осигуряват дълбок сън сред пролетна температура. Така, ден след ден, горещите месеци отминават и ние забравяме за уреда, който за 2 месеца спира да е активна част от ежедневието ни.

Започва есента. Ето, зимата чука на вратата с лекото плискане на есенните капки дъжд по стъклата. Поглеждаме към оня ъгъл, в който забравен и доста прашен е нашият Климатик.

Преди да започнем отново с активното му използване, необходимо е да го почистим. Действието е както за поддържане на хигиена и чист въздух, така и за по-голям ефект при режим отопление.

Разбира се, ако почистването на климатика е единственото, които предстои във вашия дома преди зимата – направете го сами. Ако имате нужда от по-сериозно почистване на дома, свържете се с подходяща фирма за почистване. Това, разбира се е Заубер.

Как да подготвите климатика за зимата:

Филтърът на вътрешното тяло – започнете процедурата с неговото почистване. Свалете го внимателно и първо го изтупайте от праха. След това измийте с течаща вода. Обикновено това е напълно достатъчно. По ваша преценка, при евентуални „мазни“ отлагания, които не са изключени, измийте с подходящ препарат. При необходимост, използвайте обезмаслител. Оставете филтъра да изсъхне преди да го поставите обратно.

Осигурихме това, да не се внася допълнителен прах в помещението.

Заемете се с външното тяло. Тук, ако то е на безопасно място, което не носи риск за живота и здравето ви, може да се справите и сами. В противен случай – не рискувайте и ни се обадете.

Много специалисти съветват тръбата за оттичане да се откачи през зимата. Причината е, че е възможно да замързне и течност да остане на дъното на климатика, създавайки проблеми при ниски температури. Поставете някаква ваничка (или отрязана пластмасова бутилка), в която да се изтича водата. Така няма да се образуват ледени висулки, които да създават опасност за хората, преминаващи под него.
Естествено, почистете с подгодящи препарати както външното, така и вътрешното тяло. Така ще докажете, че държите на визията.

Когато започнат студените дни – изберете правилните настройки на климатика. Избягвайте да включвате и изключвате. Включете го еднократно и само сменяйте настройките. Намаляването на силата на вентилатора или температурата често са достатъчни.

Следете нашия блог за още полезни съвети.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.