Нека бъдем отговорни към планетата Земя

Ние, екипът на фирма Заубер, отговаряме на новите изисквания на клиентите си и оказваме съдействие чрез ECOBOX –красиви и удобни контейнери за разделно събиране на отпадъци.
Начало Uncategorized Нека бъдем отговорни към планетата Земя

Цветовете жълто, зелено и синьо, освен като модерна плажна комбинация се асоциират с контейнери за разделно събиране на отпадъци. Те са разпознаваеми дори и за най-малките членове на обществото ни. Разбира се, обемът на контейнерите не позволява те да се вместят в офиса или у дома. Всеки е намерил своя начин да допринася за защитата на чистотата на природата.

Ние, екипът на фирма Заубер, отговаряме на новите изисквания на клиентите си и оказваме съдействие чрез ECOBOX – красиви и удобни контейнери за разделно събиране на отпадъци.

В Европейски съюз има устойчива политика за разделно събиране и рециклиране на отпадъците, известна като Европейска стратегия за пластмасата в кръгова икономика. Целта е повече от амбициозна – всички пластмасови опаковки до 2030-та година да подлежат на рециклиране.

2030 година изглежда сравнително близо, оставащите години обаче могат да са фатални и с необратими последици, ако не се действа още отсега в тази насока. Всеки член на обществото и всяка фирма трябва го приемат за своя цел. Необходимо е да се намалят на отпадъците или да се използват такива опаковки, които подлежат на рециклиране.

В ЕС това ще доведе и до още един ефект – по-малка необходимост от първични суровини и оттам – намаляване на разходите за производство.

Европейската комисия изнесе данни, които звучат повече от неприятно, свързано с периода на разпад на пластмасите. В същото време нейната концентрация във водата стремглаво расте нагоре.

Независимо от тези мрачни данни, хората се обединиха за запазване на планетата Земя като единствен дом за човечеството. Ние, българите сме отговорна общност, и все повече от нас се стремят да събират разделно отпадъците у дома и в офиса.

Очаквайте интересни данни от нас.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.