От класическо синьо до червена глина

Дизайнерите препоръчват да промените цвета на стените у дома по този начин. Един от най-лесните начини да промените обстановката у дома е да смените цвета на стените.
Начало Блог От класическо синьо до червена глина

Един от най-лесните начини да промените обстановката у дома е да смените цвета на стените. Мебелите могат да останат в същата конфигурация. Картините могат да запазят местата си. Смяната на цвета е най-осезаемата промяна. Внимателно покрийте пода и мебелите с тънко фолио. Така ще сте решили проблема с досадното почистване след ремонт.

Изберете кои помещения ще освежите: спалнята, кухнята, банята, дневната. Малко нов цвят е лесен и евтин начин да се чувствате добър стопанин. Освен това, ако крайният резултат не ви допадне, то винаги можете да пребоядисате.

В тази статия ще ви покажем модерните за 2020 година цветове и световните тенденции.

Без значение дали домът ви е наредн в традиционен, минималистичен или екстравагантен стил – стените винаги имат цвят. Освен, ако не изберете стените да са „на тухла“.
 
Класическо синьо – флотско синьо.
Цветът е популярн като „navy“,
Този цвят беше обявен като един от цветовете на 2020 година. Той изскочи на сцената съвсем неочаквано. Оприличават го на цвета на небето на свечеряване, когато все още мракът не е покрил земята. Тук бъдете внимателни. Особено, ако мебелите са светли. Може да се окаже, че имате да правите едно по-дълго почистване след ремонт и боядисване.

Бяло
В България във всеки дом има поне едно помещение с бял цвят. Бели мебели, бели пердета и бели декоративни възглавници. Звучи досадно на пръв прочит. В същото време, ако добре познавате пространството в дома си, ще установите, че концепцията бяло на бяло е заслужава да е на върха тази година

Румено – това е оня цвят, който се появява по бузите при изчервяване.
Не е просто червено, не е и розово. Този цвят, съчетан с по-тъмен или по-светъл нюанс ще даде сладурско излъчване на стаите в дома. Има нещо момичешко в него.

Зрял портокал
Съчетайте цвета на зрелия портокал и лека ръжда в умерени количества. Използвайте ги като акцент. Външната врата, или някоя лавица с книги са ОК. Те са доста натрапчиви и се постарайте да ги впишете на място, където няма да са непрекъснато пред погледа ви.

Синьото на пауна
Знаете как този цвят спира погледа ви в природата. Той се среща толкова рядко! Съчетайте го по някакъв начин с графит и ще получите зашеметяващ ефект.

Хънтър Грийн – това се получава, ако решите да направите автоматичен превод на наименованието на този цвят. Това всъщност е още един „мъжки“ цвят. Силен, приличащ на онова зелено, което заобикаля ловеца, притаил се в очакване на своята плячка. Запленяващ и същото време изненадващ цвят. Пробвайте го като акцент.

И накрая – цветът на глината.
Пастел, който ще ви допадне. Съчетан с дърво, стъкло и оттенъци на жълтото като украса на стаята ще създаде незабравимо усещане.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.