Нови технологии и професионална хигиена

Беше скоро, когато прах се почистваше с парцали от стари дрехи, а прозорци се полираха с оцет и ... вестници.
Начало Блог Нови технологии и професионална хигиена

Беше скоро, когато прах се почистваше с парцали от стари дрехи, а прозорци се полираха с оцет и … вестници. Днес вече никой не чете вестници и съответно започваме да търсим на пазара нов тип продукт, който да направи ежедневието ни щастливо. Ще пропуснем проследяването на еволюцията както на вестника, така и на парцалите за прах. Трудно бихме могли да полираме стъклата на прозорците с … новинарски интернет сайт. Виждате колко безполезни в чисто житейски план са новите технологии на мигриране на информацията. Парцалите за прах пък преминаха от едни „антистатични квадрати за почистване“ в квадратни полугумени парцалчета, които се мокрят и с тях се обира прах. В крайна сметка, има ли новости в технологиите за почистване. Има, и още как. Послушайте съвета ни, и ще разберете защо позициите във фирми за  професионално почистване става все по-атрактивни.  Причината е в еволюцията на методите за създаване на средства и препарати за поддържане на хигиена и чистота.

Нови технологии за почистване

Първо в големите вериги, по-късно в кварталните магазини се появиха едни кърпи от микрофибър. Те все още са сред най-използваните, защото са сравнително по-евтини от нашия любим вариант с получен с нано технологии. Тук ще разгламе какво представляват кърпите от Ултрамикрофибър. Много тънко влакно, и патентован метод на сплитане. Подходящи са както за професионално почистване на офиси и домове, така и за ежедневна бърза поддръжка. В случая става въпрос за специална кърпа, която е предназначена за почистване и полиране на стъклени и метални повърхности. Това я прави удачна за служители, които работят с компютър, или върху стъклено бюро. След като се използва върху почистваните стъклени повърхности не остават следи или власинки. Ако повърхността е почиствана с някакви химикали и препарати, то тя трябва да се забърше 2-3 пъти с влажна кърпа от уптрамикрофибър, за постигане на пълен ефект. Кърпите почистват микроорганизми – микроби и бактерии. В същото време не ги задържат в себе си и затова са перфектно за почистване на офиси, както и на здравни и учебни заведения. И така: съветваме ви да използвате нови технологии дори в дребни грижи около дома и офиса. А ако се възползвайте от услуги на професионалисти – разпитайте ги.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.