Нанотехнология – светът се развива и тя е етап от еволюцията

Нанотехнологиите навлизат все повече в различни области от нашия бит.
Начало Блог Нанотехнология – светът се развива и тя е етап от еволюцията

Нанотехнологиите навлизат все повече в различни области от нашия бит. Част от този бит е поддържането на хигиената, в частност професионалното почистване, чийто предмет е тя. Какво е нанотехнология? Тя покрива голям диапазон в приложната наука. Като същност е висока технология. Същността на т.нар. нанотехнология е, че тя представлява използване и контрол на веществата на микроскопично ниво при размери по-малки от 1 микрометър. Неин предмет са и устройства на това това ниво. Тези устройства са съизмерими с молекула.

Практически нанотехнология е част от приложната наука.

Според Wikipedia: Обект на днешната нанотехнология е изучаването и манипулирането на различни наноразмерни материали наречени още наноматериали. Поради контрола на микроскопично ниво, материалите (наноматериалите) имат характерни физико-химични свойства, които са различни от тези на същите материали при традиционната им употреба. Сега да се върнем на основната тема, която касае услугите, които предлага нашата фирма за почистване Sauber. Един революционен метод за почистване и импрегниране е това да се извършва с нанотехнология.

Чрез нея нашата работа е ефективна и безвредна. Почистващи и миещи препарати, които са с нанотехнология действат, използвайки микросплитинг. При него молекулите на замърсяванията се разбиват на атоми и се отмиват. И така – сбогом на избелващи вещества, разтворители, ензими и други зловещини. Да импрегнираме с нанопокрития, това означава да съхраним офиса или дома за цяла година. Именно продължителността на ефекта е сред най-важните предимства на почистването.

Къде може да се приложи нанотехнологията като почистване?

  • При почистване и импрегниране на прозорци.
  • При течности за чистачки
  • При покрития за фасадни стъкла и прозорци
  • Нанопокритие за фаянс, теракота, вани, мивки, тоалетни

И така, ако имате въпроси, то нашите специалисти ще ви отговорят с удоволствие. Нашата фирма за почистване се грижи персоналът да е винаги добре обучен и в крак с новите технологии, за да има дейността ни ефект.

Истината е, че приложната наука е вече бизнес. И всеки миг, някъде в света се ражда нов материал и технология.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.