Контейнери за пластмасови отпадъци за рециклиране

В тази статия даваме няколко съвета, които ще дадат възможност за правилното събиране на отпадъци от пластмаса и метал.
Начало Блог Контейнери за пластмасови отпадъци за рециклиране

В предходната статия сме разгледали начина, по който се събират хартиените отпадъци, предназначени за рециклиране. В тази статия даваме няколко съвета, които ще дадат възможност за правилното разделно събиране на отпадъци от пластмаса и метал.

Отпадъците от пластмаса и от метал за рециклиране –  културата на българите се промени и все повече офиси се свързват с нас за контейнерите ecobox.

По улиците, на специално определените места, това са „жълтите контейнери“. В офиса, доставени от Sauber, контейнерите са надписани и една ли ще ги сгрешите.

Какви отпадъци може да събирате, за да има ефект действието

На първо място, това са обемните за всички опаковки за еднократна употреба с течно съдържание. Това са пластмасови бутилки от вода, оцет, бира, безалкохолни, олио. Те са обемни и заемат по-голямо пространство, затова е препоръчително да ги смачкате и след това да ги запушите отново.

В пластмасовите отпадъци се включват шишет и опаковки от „миещи“ препарати. Дали това са душ-гел и шампоани, дали са от лакочистители или балсами – няма значение. Опаковките от санитарни продукти също са подходящи за рециклиране.

Важно в случая е да са абсолютно празни и да се изплакнати добре с вода.

На разделно събиране на отпадъци са подходящи и кофичките от кисело мляко, пластмасовите чаши и тарелки – добре почистени от отпадъци от храна. Пластмасови бутилки от прясно мляко също се почистват и поставят в подходящия контейнер.

Тук идва и мястото на онези опаковки, които най-често се срещат: торбички, стреч и опаковъчно фолио. Постарайте се да са добре смачкани така, че да не се разхвърчат.

По отношение на металните отпадъци – всевъзможно кенчета от бира или безалкохолно. След като изпиете съдържанието, изплакнете внимателно опаковката и я смачкайте. Така тя ще заема по-малко място. Капачките от буркани, особено от средата на лятото натам, когато започне сериозното запасяване – събирайте старите капачки и ги слагайте в контейнера, почистените консервни кутии също.

Не изхвърляйте в контейнерите: домакински електроуреди и авточасти, опаковки от лекарства и блистери, туби от масло, други вредни вещества.

Събирането на пластмаса за рециклиране е изключително важно! Те са основния източник на замърсяване, на отделяне на вредни емисии при изгаряне,

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.