Хитрости при почистване на огледала

Огледалата са навсякъде около нас. Поставени като декор за разширяване на помещението, поставени в банята и до входната врата за удобство
Начало Uncategorized Хитрости при почистване на огледала

Огледалата са навсякъде около нас. Поставени като декор за разширяване на помещението, поставени в банята и до входната врата за удобство. Толкова сме свикнали с техния блясък, че понякога малка следа, останала от почистването, или засъхнала капчица вода могат да развалят настроението ни.

Експертите от фирмата за професионално почистване Sauber написаха съвети, които ще помогнат да се поддържа чистотата на повърхността идеално чиста.

Съвети при почистване на огледала

Следи от засъхнала вода прави огледалото да изглежда зацапано, дори да е почистено преди минути. То е същото, като да останат следи по предното стъкло на автомобила ви – по принцип не пречат, но са досадни.

За по-добър ефект използвайте специализирани препарати за почистване на прозорци и огледала. Разбира се, не всеки път имате подръка тези средства. Тогава можете да използвате подръчни материали с риск нашите хитрости да заприличат на домашни рецепти.

Ако водата е варовита – използвайте разреден оцет и кърпа, най-добре от микрофибър, за да не остават власинки. Забършете огледалото, докато кърпата е влажна. Почти не се нала търкане, освен ако не сте оставили петната да стоят седмици наред. За по-големи стъклени или огледални повърхности наръскайте с пулвелизатор и след това забършете със суха или почти суха кърпа.

Същия трик се прилага и при почистване на стъклени повърхности. Проветряването на дома след това е задължително!

По-елегантен начин е да използвате сок от лимон. Ароматът е доста по-приятен, обаче ефектът е по-трудно достижим. Някои домакини използват хлебна сода или други препарати за почистване на загорели съдове.

Внимавайте, защото може да надраска повърхността и да се наложи да сменяте огледалото.

За повече съвети – следете редовно блога на Sauber, един от лидерите в професионалното почистване на офиси и домове.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.