Хартиени отпадъци за рециклиране

След като прочетете тези съвети, ще знаете откъде да започнете. Контейнерите, които ние доставяме с удобни и красиви. Подходящи са за използване в офиса и у дома
Начало Блог Хартиени отпадъци за рециклиране

Услугата, която Sauber извършва, е предоставяне на контейнери за разделно събиране не отпадъци. Ефектът е най-голям тогава, когато знаем как да ги използваме. Представяме ви полезни съвети за разделно събиране на отпадъци.

След като прочетете тези съвети, ще знаете откъде да започнете. Контейнерите, които ние доставяме с удобни и красиви. Подходящи са за използване в офиса и у дома.

Каква хартия можете да събирате.

Това са обикновено опаковки – хартиени или картонени. Във всеки офис и във всеки дом се натрупват и множество вестници и списания. В последните години, фирмите, които разнасят рекламни материали имат навик да ги поставят в пощенските кутии, или на други повърхности близо до тях. По навик ги прибираме и те се трупат в домовете или в работните помещения.

В името на запазване на природата много производители започнаха да използват хартиени опаковки. Понякога те са от рециклирана хартия или други материали – спокойно ги поставяйте в контейнерите за разделно събиране на отпадъци. Стремете се тези опаковки да не дават възможност за изтичане на сокове или мляко от тях.

Кашоните, в които сте получили стоки, мебели, бяла техника и компютри. При определено ситуации има изискване при рекламация уредите да се изпращат в оригиналната опаковка. След 2 години пазене, тези кашони стават излишни. Те заемат място, събират прах и т.н. Всички знаем колко е досадно.

Пазете картонените кутии в разгънато състояние – разглобете ги и така ще освободите обем и площ в дома си или в офиса.

Опаковките от бонбони, сладкиши, торти. Често ги пазим, защото са красиви и оригинални, или просто защото имат сантиментална стойност.

Друг източник на хартиени отпадъци са строителните материали. Това са чували и торби. Ако са замърсени – изнесете ги на съответното място. Ако обаче нямат остатъци от строителни материали, то след изтърсване спокойно ги сложете в контейнерите, предназначени за хартиени отпадъци.

За да бъдат рециклирани правилно, не слагайте в тези контейнери остъци от битови материали: салфетки и силно замърсени хартиени отпадъци – например картонена кутия от хамбургер, или хартиени кутии със специални покрития – пластмасово или метално фолио.

Мръсните хартиени отпадъци не могат да се рециклират.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.