Справяме се добре с дезинфекцията на болниците

Карантината е основна мярка за органичаване разпространението на инфекци­­­­­и и зараза. Поставянето под карантина намалява физическия контакт.
Начало Uncategorized Справяме се добре с дезинфекцията на болниците

Карантината е основна мярка за органичаване разпространението на инфекци­­­­­и и зараза. Поставянето под карантина цели намаляването на физическия контакт между хората. Бурното развитие на технологиите дава великолепната възможност за социален контакт.

Нито една фирма, дом и институция не е защитена от поставяне под карантина. Тези дни под карантина беше поставено и отделението по Неврохирургия на УМБАЛ Св. Георги в Пловдив. Всички медици и пациенти в него се изследват. Превързочна сестра на 59 год от това отделение е дала положителна проба за коронавирус.

Информацията беше съобщена на онлайн пресконференция директорът на РЗИ Пловдив.

Жената с коронавирус е под домашна карантина. Взети са проби на всички останали – медицински персонал и пациенти.

В отделението по Неврохирургия се извършва основно професионално почистване и дезинфекция.

Никой не е защитен от вируса. Дори висококвалифицирани специалисти, които са на първа линия в борбата със заразата. Един от тях е шефът на Спешното отделение на пловдивската МБАЛ Пълмед д-р Димитър Деликостадинов. Той професионално се е подложил на изолация веднага при възникване на съмнение. Медиците и тези пациенти, които са контактували с него – също са се поставили под карантина.

Преди няколко дни и две отделения в Пета градска болница в София бяха поставени под карантина. Това са пулмологичното и вътрешното отделение. Болницата е затворена за почистване и дезинфекция.

Бургас също не беше пощаден от подобни събития. Отделението по хирургия в Бургасмед заработи отново след карантина. Всички тестове за COVID-19, направени на пациентите и персонала, са отрицателни. Извърши се крайна дезинфекция и почистване на хирургичното отделение, и на цялата болница.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.