Август – време за слънце и пъстри килими

Август е месецът на летните почивки. Децата са във ваканция, шефовете са по-благосклонни да подписват молби за отпуск.
Начало Блог Август – време за слънце и пъстри килими

Август е месецът на летните почивки. Децата са във ваканция, шефовете са по-благосклонни да подписват молби за отпуск. За много българи това е Нова година.

В същото време,това е месецът, през който домакинствата се възползват от сухите горещини дори край морето. Пердета и завеси, килими и одеала се свалят и проветряват.

Пердетата и тънките завеси не са проблем. Те се перат на специални програми, каквито всяка съвременна пералня машина има. Вадят се полусухи и дори в това състояние директно се закачат по места. Едновременно стаята се ароматизира от препарата и в същото време се избягва гладене в горещините. Ако завесите ви са от типа блекаут, съветът ни е да ги занесете на специална пералня или на химическо чистене. Така ще спестите време, ще ги получите в отлична форма и ако нещо не е наред – винаги има кого да обвините.

Одеалата са малко по-сложна материя. Късметлиите, които живеят в къща с двор и са извън големия град, предпочитат да посетят близката бара. След това тежките завивки се отцеждат в двора и след няколко дни дезинфекция под слънчевите лъчи се прибират вкъщи.

В последните 2 десетилетия олекотените завивки се използват все по-често. Една от причините е, че се поддържат по-лесно от одеалата. Последните пък заеха своето достойни място като покривки за легла и изобщо като декоративен домашен текстил.

И идва ред на килимите. Тук е малко по-сложно. Тежки и деликатни материи Цветове, запазени понякога от бабите. На места леко протрити, но свидни заради детския спомен. Нашето предложение е да не рискувате.

Свържете се с нашата почистваща фирма и ние едновременно ще запазим качеството на постелката и ще ви я оставим чиста, сякаш току-що свалена от стария стан.
Август – месецът на почивките.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.