За фурните, които се самопочистват Съвремието и развитието на технологиите носят своя отпечатък върху кухненските уреди. Те стават почти самопочистващи се. Това е реалност далеч от фантастиката.
Според източната философия, мястото, където се приготвя храната трябва да блести от чистота. Това е символ на уважение към храната, признак за благополучие и присъща част на фен шуи.

В ежедневието, когато времето препуска, забравяме за визуалните елементи, които подобряват начина ни на живот и пропускаме да забършем малкото петънце от разлято кафе, или пяната от кипналата супа. Доста често докато бързаме почистването на кухнята се състои в затваряне на вратата.

Фурната не прави изключения. Извадената в подходящия момент и топло сервирана храна прави така, че да забравим за замърсената с мазнина фурна.

Съвремието и развитието на технологиите носят своя отпечатък върху кухненските уреди. Те стават все по-красиви, все по-удобни и пестящи енергия. И още нещо: почти самопочистващи се. Това е реалност далеч от фантастиката. Някои процеси и термини, които влизат в изработката на кухненски уреди звучат като час по физика или химия. Ще въведем 1-2 понятия, за да сте наясно какви уреди да търсите така, че да почиствате кухнята по-бързо и лесно.

Един рязък скок е въпросът: какво е пиролиза? Пиролизата е термохимичен процес на топлинно разлагане на биомаса. Този процес протича под действие на висока температура и в отсъствие на кислород. Пропускаме прилагането на метода в производството, защото ако кажем, че процесът на пиролиза е сходен с този на крекинга – ще се ужасите дали кухнята ви няма да изгърми.

В някои сайтове за млади дами възникват дискусии на тема: самопочистваща се фурна с каталитични панели или пиролитична.

И двата варианта при избор на фурна имат едно предимство: избягва се използването на силни препарати, които разлагат мазнините.

Фурните с каталитични панели имат специална облицовка отвътре, обработени по специфичен начин, така че да поглъща мазнините. Важно е всеки месец да се стартира програмата за самопочистване.  Фурната се загрява над 200ºC , за да изгори излишните мастни натрупвания. После се почиства с вода и някакъв лек препарат за миене на съдове или сапун. Важно е редовно да загрявате фурната си до високи температури. Ако фурната се използва правилно – панелите не се подменят. Процесът на самопочистване е около 30 минути. Налага се обаче да все пак да поизмивате.

Домакините харесват  фурните с пиролитичното почистване, което е много ефективно. При стартирате програма за почистване нагряването е над 400 ° C. Всички натрупвания , останали при готвене буквално изгарят и пепелта се премахва, когато температурата падне. Важно е да знаете, че при включена пиролитична функция вратата на фурната се заключва.  Процесът на пиролитично почистване е няколко часа, което не е проблем. Съветвме ви да включвате фурните на почистваща програма през нощта.

Следете нашия блог за още полезни съвети,
Използвайте тази форма за да изпратите Вашето запитване. Ще се свържем с Вас възможно най-скоро.
Sauber Location

Видин

vidin@sauber.bg

0893/ 559 848

София

sales@sauber.bg
office@sauber.bg

0700 12 112
0897/ 001 701
02/9733764

Благоевград

blagoevgrad@sauber.bg

0897/ 001 711

Банско

bansko@sauber.bg

0897/ 001 711

Плевен

pleven@sauber.bg

0893/ 559 848

Хасково

haskovo@sauber.bg

0897/ 001 711

Русе

ruse@sauber.bg

0893/ 559 848

Сливен

sliven@sauber.bg

0897/ 001 711

Добрич

dobric@sauber.bg

0893/ 559 844

Варна

varna@sauber.bg

0893/ 559 844