Контейнери за пластмасови отпадъци за рециклиране В тази статия даваме няколко съвета, които ще дадат възможност за правилното събиране на отпадъци от пластмаса и метал.
В предходната статия сме разгледали начина, по който се събират хартиените отпадъци, предназначени за рециклиране. В тази статия даваме няколко съвета, които ще дадат възможност за правилното разделно събиране на отпадъци от пластмаса и метал.

Отпадъците от пластмаса и от метал за рециклиране -  културата на българите се промени и все повече офиси се свързват с нас за контейнерите ecobox.

По улиците, на специално определените места, това са „жълтите контейнери“. В офиса, доставени от Sauber, контейнерите са надписани и една ли ще ги сгрешите.

Какви отпадъци може да събирате, за да има ефект действието

На първо място, това са обемните за всички опаковки за еднократна употреба с течно съдържание. Това са пластмасови бутилки от вода, оцет, бира, безалкохолни, олио. Те са обемни и заемат по-голямо пространство, затова е препоръчително да ги смачкате и след това да ги запушите отново.

В пластмасовите отпадъци се включват шишет и опаковки от „миещи“ препарати. Дали това са душ-гел и шампоани, дали са от лакочистители или балсами – няма значение. Опаковките от санитарни продукти също са подходящи за рециклиране.

Важно в случая е да са абсолютно празни и да се изплакнати добре с вода.

На разделно събиране на отпадъци са подходящи и кофичките от кисело мляко, пластмасовите чаши и тарелки – добре почистени от отпадъци от храна. Пластмасови бутилки от прясно мляко също се почистват и поставят в подходящия контейнер.

Тук идва и мястото на онези опаковки, които най-често се срещат: торбички, стреч и опаковъчно фолио. Постарайте се да са добре смачкани така, че да не се разхвърчат.

По отношение на металните отпадъци – всевъзможно кенчета от бира или безалкохолно. След като изпиете съдържанието, изплакнете внимателно опаковката и я смачкайте. Така тя ще заема по-малко място. Капачките от буркани, особено от средата на лятото натам, когато започне сериозното запасяване – събирайте старите капачки и ги слагайте в контейнера, почистените консервни кутии също.

Не изхвърляйте в контейнерите: домакински електроуреди и авточасти, опаковки от лекарства и блистери, туби от масло, други вредни вещества.

Събирането на пластмаса за рециклиране е изключително важно! Те са основния източник на замърсяване, на отделяне на вредни емисии при изгаряне,
Използвайте тази форма за да изпратите Вашето запитване. Ще се свържем с Вас възможно най-скоро.
Sauber Location

Видин

vidin@sauber.bg

0893/ 559 848

София

sales@sauber.bg
office@sauber.bg

0700 12 112
0897/ 001 701
02/9733764

Благоевград

blagoevgrad@sauber.bg

0897/ 001 711

Банско

bansko@sauber.bg

0897/ 001 711

Плевен

pleven@sauber.bg

0893/ 559 848

Хасково

haskovo@sauber.bg

0897/ 001 711

Русе

ruse@sauber.bg

0893/ 559 848

Сливен

sliven@sauber.bg

0897/ 001 711

Добрич

dobric@sauber.bg

0893/ 559 844

Варна

varna@sauber.bg

0893/ 559 844