За фурните, които се самопочистват

Съвремието и развитието на технологиите носят своя отпечатък върху кухненските уреди. Те стават почти самопочистващи се. Това е реалност далеч от фантастиката.
Начало Uncategorized За фурните, които се самопочистват

Според източната философия, мястото, където се приготвя храната трябва да блести от чистота. Това е символ на уважение към храната, признак за благополучие и присъща част на фен шуи.

В ежедневието, когато времето препуска, забравяме за визуалните елементи, които подобряват начина ни на живот и пропускаме да забършем малкото петънце от разлято кафе, или пяната от кипналата супа. Доста често докато бързаме почистването на кухнята се състои в затваряне на вратата.

Фурната не прави изключения. Извадената в подходящия момент и топло сервирана храна прави така, че да забравим за замърсената с мазнина фурна.

Самопочистване на фурната – как работи?

Съвремието и развитието на технологиите носят своя отпечатък върху кухненските уреди. Те стават все по-красиви, все по-удобни и пестящи енергия. И още нещо: почти самопочистващи се. Това е реалност далеч от фантастиката за почистването на дома. Някои процеси и термини, които влизат в изработката на кухненски уреди звучат като час по физика или химия. Ще въведем 1-2 понятия, за да сте наясно какви уреди да търсите така, че да почиствате кухнята по-бързо и лесно.

Един рязък скок е въпросът: какво е пиролиза? 

Пиролизата е термохимичен процес на топлинно разлагане на биомаса. Този процес протича под действие на висока температура и в отсъствие на кислород. Пропускаме прилагането на метода в производството, защото ако кажем, че процесът на пиролиза е сходен с този на крекинга – ще се ужасите дали кухнята ви няма да изгърми.

В някои сайтове за млади дами възникват дискусии на тема: самопочистваща се фурна с каталитични панели или пиролитична.

И двата варианта при избор на фурна имат едно предимство: избягва се използването на силни препарати, които разлагат мазнините.

Фурни с каталитични панели

Фурните с каталитични панели имат специална облицовка отвътре, обработени по специфичен начин, така че да поглъща мазнините. Важно е всеки месец да се стартира програмата за самопочистване.  Фурната се загрява над 200ºC , за да изгори излишните мастни натрупвания. После се почиства с вода и някакъв лек препарат за миене на съдове или сапун. Важно е редовно да загрявате фурната си до високи температури. Ако фурната се използва правилно – панелите не се подменят. Процесът на самопочистване е около 30 минути. Налага се обаче да все пак да

поизмивате.

Фурни с пиролитично почистване

Домакините харесват  фурните с пиролитичното почистване, което е много ефективно. При стартирате програма за почистване нагряването е над 400 ° C. Всички натрупвания , останали при готвене буквално изгарят и пепелта се премахва, когато температурата падне. Важно е да знаете, че при включена пиролитична функция вратата на фурната се заключва.  Процесът на пиролитично почистване е няколко часа, което не е проблем. Съветвме ви да включвате фурните на почистваща програма през нощта.

Следете нашия блогът на фирма за почистване Sauber за още полезни съвети.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.