Първият ден на пролетта и ремонтите

Днес е първият ден на пролет 2020. Ситуацията в целия свят е малко различна. Знаете, че това е резултат от бързото разпространение на COVID19 и необходимостта от спазване на карантина.
Начало Блог Първият ден на пролетта и ремонтите

Днес е първият ден на пролет 2020. Ситуацията в целия свят е малко различна. Знаете, че това е резултат от бързото разпространение на COVID19 и необходимостта от спазване на карантина.

Когато човек е здрав, принудителното бездействие у дома може да го доведе до депресия. Новите книги са прочетене, филмите – изгледани, децата се учат дистанционно, и са ви под ръка през целия ден.

Много предприемчиви българи се захванаха с пролетното почистване и дребни ремонти. В един дом винаги има какво още да се свърши. Огледайте се и ще откриете куп дреболии, които имат нужда от поправка: няколко контакта, затягане на пантите на библиотеката, подлепване на мокета, или прикрепяне на лайсните на ламината. Ако имате подръка най-необходимите инструменти – ще се забавлявате полезно.

Резултатът от ремонта радва около с подобренията. Уви, по подове и други повърхности обикновено се наслагва ситен прах, резултат от майсторенето. Ако се чудите откъде да започнете – даваме няколко съвета.

Първо вземете една торба за боклук или просто найлонова торбичка, останала от последното пазаруване и приберете в нея едрите отпадъци. Ако не успеете да я напълните – огледайте се. Сигурно ще откриете още доста излишни предмети или оставени насам-натам полубоклуци  за изхвърляне. Сега е моментът.

Идва ред на премитането. В случая говорим за пускане на прахосмукачка, която не вдига прахоляк. Въпреки това, възползвайте се да проветрите. Така и прах, и вируси ще излязат, и въздухът ще се смени.

Ако все пак се налага да ползвате метла – нека първият пас да е със суха метла. Ако имате домашен робот, не го пускайте в самото начало, за да не го задръстите.

След това преминете към почистването на праха и дезинфекцирането на повърхности. Имаме подходящи дезинфектанти и това не е лукс. Наличието на кърпа от микрофибър е една чудесна идея за трайно създаване на антистатична защита.

Това е. Едва ли изброихме всички възможности. Ако искате ,обадете се – ние ще свършим всичко вместо вас. Възползвайте се от услугата: почистване след ремонт.

Още от Блога

За смисъла на думата чист

За смисъла на думата чист

От деца чуваме: да влезе чист въздух, в планината на чист въздух, да почистим дома си, да почистим нашия град, налей ми чаша чиста вода, в чистата вода на ручея.