Нанотехнология – светът се развива и тя е етап от еволюцията

Нанотехнологиите навлизат все повече в различни области от нашия бит. Част от този бит е хигиената, в частност професионалното почистване, чийто предмет е тя.

Какво е нанотехнология? Тя покрива голям диапазон в приложната наука. Като същност е висока технология. Същността на т.нар. нанотехнология е, че тя представлява използване и контрол нас веществата на микроскопично ниво при размери по-малки от 1 микрометър. Неин предмет са и устройства на това това ниво. Тези устройства са съизмерими с молекула.

Практически нанотехнология е част от приложната наука.

Според Wikipedia: Обект на днешната нанотехнология е изучаването и манипулирането на различни наноразмерни материали наречени още наноматериали.

Поради контрола на микроскопично ниво, материалите (наноматериалите) имат характерни физико-химични свойства, които са различни от тези на същите материали при традиционната им употреба.

Сега да се върнем на основната тема, която касае услугите, които предлага нашата фирма за почистване Sauber.

Един революционен метод за почистване и импрегниране е това да се извършва с нанотехнология. Чрез нея нашата работа е ефективна и безвредна.

Почистващи и миещи препарати, които са с нанотехнология действат, използвайки микросплитинг. При него молекулите на замърсяванията се разбиват на атоми и се отмиват. И така – сбогом на избелващи вещества, разтворители, ензими и други зловещини.

Да импрегнираме с нанопокрития това означава да съхраним офиса или дома за цяла година. Именно продължителността на ефекта е сред най-важните предимства на почистването.

Къде може да се приложи нанотехнологията като почистване?

 • При почистване и импрегниране на прозорци.
 • При течности за чистачки
 • При покрития за фасадни стъкла и прозорци
 • Нанопокритие за фаянс, теракота, вани, мивки, тоалетни

И така, ако имате въпроси, то нашите специалисти ще ви отговорят с удоволствие. Нашата фирма за почистване се грижи персоналът да е винаги добре обучен и в крак с новите технологии, за има дейността ни ефект.

Винаги могат да се добавят нови думи към тази статия. Истината е, че приложната наука е вече бизнес. И всеки миг, някъде в света се ражда нов материал и технология.

Нови технологии и професионална хигиена

Беше скоро, когато прах се почистваше с парцали от стари дрехи, а прозорци се полираха с оцет и … вестници. Днес вече никой не чете вестници и съответно започваме да търсим на пазара нов тип продукт, който да направи ежедневието ни щастливо.

Ще пропуснем проследяването на еволюцията както на вестника, така и на парцалите за прах. Трудно бихме могли да полираме стъклата на прозорците с … новинарски интернет сайт. Виждате колко безполезни в чисто житейски план са новите технологии на мигриране на информацията.

Парцалите за прах пък преминаха от едни „антистатични квадрати за почистване“ в квадратни полугумени парцалчета, които се мокрят и с тях се обира прах.

В крайна сметка, има ли новости в технологиите за почистване. Има, и още как. Послушайте съвета ни, и ще разберете защо позициите във фирми за  професионално почистване става все по-атрактивни.  Причината е в еволюцията на методите за създаване на средства и препарати за поддържане на хигиена и чистота.

Нови технологии за почистване …

Първо в големите вериги, по-късно в кварталните магазини се появиха едни кърпи от микрофибър. Те все още са сред най-използваните, защото са сравнително по-евтини от нашия любим вариант с получен с нано технологии.

Тук ще разгламе какво представляват кърпите от Ултрамикрофибър.

Много тънко влакно, и патентован метод на сплитане. Подходящи са както за професионално почистване на офиси и домове, така и за ежедневна бърза поддръжка. В случая става въпрос за специална кърпа, която е предназначена за почистване и полиране на стъклени и метални повърхности. Това я прави удачна за служители, които работят с компютър, или върху стъклено бюро.

След като се използва върху почистваните стъклени повърхности не остават следи или власинки. Ако повърхността е почиствана с някакви химикали и препарати, то тя трябва да се забърше 2-3 пъти с влажна кърпа от уптрамикрофибър, за постигане на пълен ефект.

Кърпите почистват микроорганизми – микроби и бактерии. В същото време не ги задържат в себе си и затова са перфектно за почистване на офиси, както и на здравни и учебни заведения.

 

нови технологии

И така: съветваме ви да използвате нови технологии дори в дребни грижи около дома и офиса. А ако се възползвайте от услуги на професионалисти – разпитайте ги.

Абонаменти – още малко за нашите услуги за домакинства

Ще разкрием още информация относно нашите абонаменти, които станаха толкова използвани в последно време.

Вече обяснихме какво означава пакетната услуга „Абонаментно почистване София“. Разкрихме и защо точно в столицата я предлагаме с приоритет и промоционално.

Сега ще дадем пояснения за това какво е възможно по отношение на услугата почистване на домове.

Предлагаме я в 3 варианта:  еднократно частично или основно почистване на домове, или абонаментно почистване.

Основно почистване

Нашите клиенти извън София обикновено поръчват еднократно основно почистване. Най-често поръчката се прави при смяна на сезоните или при големи празници, когато предстои да се събере цялата фамилия.

Основно се чисти преди и след купони на тийнейджъри, когато родителите предпочитат да се доверят на фирма за почистване, която ще се справи професионално с резултатите от младежките веселби.

Сватбите са друго събитие, което налага намесата на професионалисти. От една страна, това е период от живота на семейството, в който чистенето е последната грижа, от друга страна – ние го правим наистина перфектно и бързо. За няколко часа домът Ви ще светне, докато вие се справяте с други свои ангажименти.

Абонаменти

Когато става въпрос за столицата обаче, и тук, както при пакетите за бизнеса се предлага пакетно – Абонаментно почистване София.

Услугата в конкретния случай включва няколко основни дейности. Ще споменем основните:

Почистване на подове: както с твърди, така и с меки настилки. Почистването на мокет или друго подобно покритие се извършва до пълно подсушаване. Твърдите настилки: паркет, дюшеме, други ще оставим блестящо като стъкло – като огледало на пода.

Почистване на прозорци: една дейност ,която е досадна за семейството и ние отменяме домакините в грижата за блестящите стъкла.

Почистване и поддържане на изрядна хигиена в санитарните помещения.  Препаратите, които ползваме, освен че са щадящи природата, са от много високо качество. С тях, освен че се почистват идеално, плочките са като полирани – по тях не се задържа отлагания и мухъл.

Услугата  „Абонаментно почистване София“  гарантира максимална чистота на дома.

Свържете се с нас за повече информация.

Абонамент: предоставяне на услуга или пакет услуги срещу преплатена сума.

Какво е абонамент?

Абонамент е предоставяне на услуга или пакет услуги срещу преплатена сума.

Абонаментната услуга е особено популярна сред бизнеса. Фирмите предпочитат да изберат доставчик или изпълнител спроред оптималното съотношение: цена / качество. Разбира се, всеки се стреми да получи  повече от предплатеното.

В същото време професионалистите като нас, които се занимават с професионално почистване на офиси и домове се стремят да предоставят възможно най-високото качество. Това означава, че ние не се ограничаваме само в рамките на договора, а добавя от нас услуги и допълнителна труд, когато разберем, че клиентът се нуждае от това.

Абонаментно почистване София. По всяка вероятност много хора ще се замислят защо точно в София. Де факто, като фирма за почистване с голям екип, ние предлагаме абонаменти във всички големи градове на страната.

Защо в София?

В София, нашата възможност да реагираме бързо са най-големи и разполагаме с най-много екипи. При това, възможно е да окажем специализирана помощ, каквата не е достъпна в малките населени места, поради спецификата на работата.

Както вече сме представили в основната информация на нашия сайт, абонаментното почистване в София включва нашата дейност по хигиенизиране на офис-помещенията. Също така се грижим за сервизните площи и санитарни възли, както и комуникациите – стълби и коридори, когато нашите партньори пожелаят това.

Може би ще се учудите, но ние обичаме да се грижим з комформа и да допринасяме за чудесна работна атмосфера. Поемаме: поддръжка на цветя и декорация в стаите и кабинетите, излъсканата до блядък повърхност и екрани на техниката в конферентните зали. И още: изхвърлянето на отпадъци и зареждане с чисти отпадъчни чували. Наша грижа също е следене на необходимостта и поставяне на хигиенни консумативи от най-високо качество – всичко това поемаме като ангажимент.

За наши клиенти, при които през деня се осъществяват множество срещи на място и има голям човекопоток, осигуряваме в рамките на пакета Абонаментно почистване, дежурен хигиенист.

Пояснения и пълна оферта можете да получите, като се свържете с нас.

Благодарим Ви за доверието!

Почистване на дома през есента

Октомври месец е истинското начало на есента и времето рязко застудява. Това е време на много промени и главно на преход и пренастройване от горещините на лятото до студените зимни дни през следващите месеци.

Това е времето на голяма чистка.

Налага ни се да отворим гардероба и да пренаредим летните дрехи с по-плътни и топли. Но освен промяната на нашия външен вид следва и незабавна промяна на нашия дом. Пренастройването и преместването на часовника с един час назад през последната седмица на октомври е свързана и с цялостна подредба на нашите вещи, дрехи, завивки и др.

fall-cleaning-1

Ако сте решили да се справяте само, а не да търсите професионално почистване от специализирана фирма, то ето няколко специални съвета

Време за основно почистване

Есенното почистване ни помага в този преход, за да върнем обичайния ред и хармония на дома; да превърнем хола в уютна всекидневна, където вечер с вино в ръка можем да потънем в уютното кресло с любима книга, която цяло лято не ни е оставало време да прочетем.

При мисълта за основно почистване обаче винаги възникват няколко въпроса като: през кой ден да чистя? Един ден достатъчен ли е, за да изчистя цялата къща? Колко и какви препарати ще ми трябват за почистване на дома и ще успея ли да се справя в определеното време с всички стаи?

home-cleaning

Фактите говорят

Нека направим лека равносметка: с 40-часовата работна седмица (която често става 50-часова) трудно намираме време за почивка, за игра с нашите деца и за разходка в парка. Събота и неделя са единствените дни, в които можем на практика да направим ефективно есенно почистване.

Когато става въпрос за работното място, там бизнесът обикновено наема фирма за почистване.

Решението

Ако и вие сте изпаднали в тази ситуация, то ще ви предложим алтернативно решение: наемането на фирми за почистване ще ви позволи да не загубите своето свободно време в търкане на подове и плочки за баня, а да се порадвате на последните топли лъчи на октомврийското слънце в парка.

Докато вие сте навън със своите деца или на работа в офиса, екипът по почистване ще премахне всички трайни замърсявания и петна по прозорци, витрини, щори, мебели, тапицерия, подове, стени и бани. Екипът по почистване на Sauber почиства целият дом в срок до 1 ден, като обикновено чистят около 4-5 служителя и работата се извършва по-бързо. Освен това почистването протича леко и приятно, тъй като екипите ни работят с професионални машини.

Добрите практики за основно почистване на дома

За да бъдете здрави, препоръчваме основно почистване на дома да се извършва поне веднъж годишно. Ако тази година сте пропуснали пролетното почистване, то есента ви дава втори шанс да си осигурите комфорт и уют за дългите зимни месеци.

Услугата по основно почистване на дома си струва парите

Цената за почистване на дома се определя от няколко фактора, но главно от квадратурата и степента на замърсяване на помещенията. Например, за почистването на апартамент около 60 квадрата е добре да си заделите между 200 и 250 лв.

Дейностите по почистване, които се включват в услугата са предварително описани при среща за оглед на апартамента, където нашият служител ще консултира със съвети за това от какви почистващи дейности се нуждае домът ви. Обикновено услугата включва следните дейности:

 • Машинно почистване и измиване на подове;
 • Машинно изпиране на тапицерия;
 • Машинно изпиране на килими и мокети;
 • Измиване на прозорци, дограма и щори;
 • Обезпрашаване, почистване и полиране на мебели;
 • Почистване и дезинфекция на бани и тоалетни;
 • Почистване на кухня – шкафове, бяла техника, подове;
 • Почистване на осветителни тела;
 • Почистване на врати, первази, контакти, ключове;
 • Почистване на тераси;
 • Почистване на бяла и черна техника;
 • Почистване на климатици;
 • Обезпрашаване на стени и тавани;
 • Почистване и дезинфекция на труднодостъпни места и др.

Услугата по основно почистване от екип професионалисти ще ви спести време, нерви, усилия и труд. Почистването вкъщи все по-трудно се вписва в графика сред по-належащите и неотложни ангажименти и задачи.

Дайте си шанс за почивка и повече усмивки със семейството и приятелите с навременната и адекватна помощ от нашия екип за почистване (за бързо реагиране)  Sauber.bg!

Почистване на офис техника

За да подсигурите дългия живот и високото качество на работа на компютрите във вашия офис, то трябва да ги защитите не само с NOD 32, но и да поддържате компютърните кутии и кабели чисти и да не оставяте да се образуват трайни наслоявания на прах. Нашият професионален екип за офис почистване е обучен да почиства правилно офис техниката, както от външна, така и от вътрешна страна на компютърната кутия. Освен нея, не бива да забравяме и монитора, клавиатурата, мишката и свързващите кабели.

Клавиатурата

Клавиатурата е вместилище на всякакви видове замърсявания – прах, мъртви клетки, разляти течности, дори и хранителни остатъци, ако служителите ви държат храна или обядват на бюрата си. Екипът по почистване ще се погрижи да почисти изрядно клавиатурата на всеки компютър, като се погрижи да отстрани, както засъхнали петна, така и попадналите между и под бутоните дребни боклуци.

Мониторът

computer-cleaningМониторът на компютъра или лаптопа, на които работите вие или вашите служители ви облъчва ежедневно и замърсеният дисплей може да навреди на здравето ви. Екипът от професионалисти на Sauber.bg е екипиран със специални препарати за почистване на техника, които отстраняват и най-упоритите петна и власинки, които са се наслоили върху дисплея и по цялата повърхност на монитора. След почистване компютърът ще грейне като чисто нов и ще можете да използвате монитора в пълния му капацитет от възможности. Дисплеят в никакъв случай не трябва да се почиства с алкохол или с продукти на амонячна основа, защото те ще повредят монитора ви.

Компютърната кутия

Компютърът работи най-добре, когато продуцираната топлина от нагряването на компонентите бива отстранена бързо и ефективно. Специалистите на Sauber.bg са обучени в почистването на компютърната кутия, както отвън, така и от вътрешната страна. Те ще почистят компонентите без да ги разглобяват или да ги повредят и ще спомогнат за удължаването на живота им като предотвратят нагряването им до високи температури заради наслоена прах.

Вентилаторите

Вентилаторите вътре в компютърната кутия и в лаптопите представляват магнит за прахоляк. Правилното и регулярно почистване на перките им ще ви спести много главоболия по поправки и ремонт на офис оборудване, както и спасяването на заключената в компютрите фирмена информация.

Доверете офис техниката на Sauber.bg за по-добра и надеждна работа с компютрите и по-чиста и свежа работна атмосфера!

Мебели: защо имат нужда от професионално почистване

Вероятно си мислите, че ще спестите пари ако просто си купите необходимите препарати за почистване от магазина и почиствате веднъж месечно тапицерията на мебелите в офиса, но всъщност най-доброто на което можете да се надявате, са бледи невпечатляващи резултати.

Обичате да пестите от използване на услугите на фирми за почистване … и се случва разочарованието.

Това е така защото нужното професионално почистване на мебели в офиса човек прави с идеята да приключи възможно най-бързо без да губи излишн време, а да свърши по-важните задачи за деня, свързани с дейността на фирмата. А и освен това, хората масово не са посветени в малките, но ефективни техники за почистване, в които сме посветили нашите служители и които превръщат тази дейност не просто в полезно, но и в приятно занимание.

Професионално почистванеДобавете към това и факта, че съществува сериозен шанс да причините нараняване на деликатната кожа или коприна, от която е изработена тапицерията на мебелите във вашия офис. Особено ако използвате неподходящи препарати или сипете неправилно количество.

С натрупания опит и с правилните подходи за професионално почистване нашият екип по почистване на мебели може да постигне чудеса и вашият офис да заблести!

С нашия екип за професионално почистване ще спестите време и пари

Почистването на тапицерията в офиса отнема много време, особено ако се опитвате да свършите всичко сами. Професионалният екип на Sauber.bg ще свърши тази работа за вас в пъти по-бързо и много по-качествено. Той ще ви отмени в тази трудоемка задача и ще получите възможност да оползотворите времето си по по-подходящ начин.

Също така можете да спестите време и пари, ако извикате нашия екип за почистване на офис помещенията, вместо почистване само на тапицерията. Има някои моменти, от които човек и да иска не може да избяга.

Това са  почистването на санитарните помещения и замиването на подовете  във всички офиси и конферентни зали. Освен време, ще спестите и пари, тъй като вместо за 2 или 3 услуги, ще заплатите за една, по-комплексна.

Услугата по почистване на мебели е доказано добра инвестиция особено ако желаете не просто да почистите. Вие също искате да запазите в отличен вид тапицерията на мебелите в офиса за по-дълго време.

По този начин няма да рискувате да захабите фините материи на меката мебел. Също така, удължаването на живота на мебелите ще ви спести пари от заменянето им с нови такива.

Доверете се на екипа по почистване на мека мебел на Sauber.bg за вашия офис и впечатлете своите клиенти и служители! Резултатите със Sauber говорят сами за себе си.

Почистване на меки подови настилки и мека мебел

Килимите и мокетите са красива добавка към интериора в офиса, но могат да бъдат много скъпи, а понякога и деликатни като материя. Ако сте наясно как точно се пооддържа килимът, които сте постлали на пода в офиса, то ще имате възможност и да запазите тази инвестиция в отлично състояние за дълго време.

Поддръжката на меките подови настилки и меката мебел е един от главните и най-важни фактори, които трябва да се вземат предвид при почистването на офиса. Ето защо ви препоръчваме да оставите тази задача в ръцете на професионалисти и да поръчате услуга по машинно изпиране на меки подови настилки и мека мебел за вашия офис. По този начин ще подсигурите вашето отлично представяне пред клиенти и служители.

почистване на меки подови настилкиВ офиса обаче винаги могат да възникват непредвидени ситуации,  в които трябва да бъдете подготвени, за да реагирате адекватно и да спасите положението преди важна среща. Можете да разчитате на екипа на Sauber.bg, който ще се отзове във възможно най-кратки срокове във вашия офис, за да бъде почистено петното от разлято вино по мокета или накапаната тапицерия на меката мебел. За всеки случай ще ви дадем няколко полезни насоки за това какви са най-често срещаните грешки, които хората правят несъзнателно, но с които съкращават с години живота на меките подови настилки и меката мебел.

 1. Ако разсипете захар, сол или друга подобна консистенция върху подовата настилка,  не я тупайте от лицевата й част! Можете да използвате тупалка от задната страна на килима, но не и от предната. Лицевата част на килима може да почиствате само с прахосмукачка. Изтупването на килима с тупалка помага да избутате наслоената прах от вътрешната част на килима към повърхността на неговите власинки. След това обръщате килима с лицето нагоре, минавате с прахосмукачката и обирате мръсотията. Но ако сте сигурни, че килимът/мокетът е от изкуствена материя, то нямате проблем да използвате тупалката и откъм лицевата част.
 2. Не почиствате с прахосмукачка ресните/пискюлите по краищата на килима, тъй като ще ги захабите и раздърпате. Тях е нужно просто да поизтупате с ръка. Всеки друг метод би довел до тяхното захабяване.
 3. Внимавайте какви спрейове и шампоани използвате върху петното на килима или меката мебел. Шампоаните за килими са разработени за мокети от изкуствена материя. Винаги проверявайте етикетите на препаратите преди да ги купите – както спрейовете и шампоаните за почистване, така и препаратите против петна. Възможно е да съдържат химикали, които да повредят или изгорят тъканта на килима.  Когато използвате препарати, то след това трябва да сте сигурни, че сте изплакнали добре килима. Винаги тествайте килим с влажна бяла памучна кърпа, за да се уверите, че цветовете на килима не са се разтекли. Ако не сте сигурни как да почистите петното препоръчваме да се посъветвате по телефона с нашия екип и в най-добрия случай да изчакате той да пристигне за да бъде изличено петното с машинно изпиране на меката подова настилка или мека мебел.
 4. Петната обаче не трябва да се оставят да засъхнат. Почистете с бяла памучна суха кърпа и натиснете силно с нея мястото, за да сте сигурни, че разлятото е попило в кърпата. Абсорбирайте максимално течността от килима, но никога не търкайте килима с кръгообразни движения, защото това ще повреди тъканта му.

Ако не сте сигурни как точно да почистите килимите в офиса или тапицерията на меката мебел, то можете да поверите отговорната задача по професионално почистване на килима или мокета на професионалния екип на Sauber.bg и да се насладите на перфектни резултати от машинното изпиране на меки подови настилки и мека мебел.

Почистване на щори

Почистването на щори е част от услугата почистване на офиси и домове, която предлага Sauber.bg на своите клиенти.

В следващите редове ще дадем съвети как сами да почиствате щорите си, но ако нямате това време и възможност то задължително потърсете услугите на почистваща фирма като Sauber.bg.

Щорите биват два основни вида – хоризонтални или вертикални.  Вертикалните щори се почистват с кърпа и кофа с вода. Хоризонталните щори се почистват, като се свалят от прозорците и се измият във вана. След това ги оставяте да изсъхнат и ги окачвате обратно по прозорците.

pochistvane-na-shtori--5198-600x450

Свалянето на щорите от прозореца обаче си е трудоемка задача, ето защо ще ви предложим няколко по-простички метода за тяхното почистване. Те са подходящи за щори, които не са направени от плат, а от алуминий, ПВЦ или дърво.

Първо, почистете колкото се може по-добре наслоената прах, като използвате кърпа или прахосмукачка. За хоризонтални щори, започнете от горе на долу; а за вертикални – от ляво на дясно. Имайте предвид, че често щорите не се монтират правилно и има опасност да паднат от тяхната рамка, докато ги почиствате. Ако сте решили да използвате прахосмукачка, то задължително сложете приставка с четка, а ако ще ги почиствате на ръка с кърпа то имате възможност да избирате от различни варианти като се започне от микрофибърна кърпа и стигнем до стар чорап, обърнат отвътре навън, който да нахлузите на ръката си. На пазара ще откриете и множество метлички с пера, но те само разнасят прахоляка и не го почистват качествено, така че ви препоръчваме да избягвате тяхната употреба.

След като сте се справили успешно с натрупаната прах, е време да преминем към същинската част на почистването на щори. В купа или кофа напълнете топла вода и добавете 3 капки веро. Въоръжете се с  микрофибърна кърпа и я изплакнете във водата. След това я изстискайте, докато остане само леко влажна. Завъртете щорите, така че да бъдат изцяло във вертикално положение, като леко ги наклоните към себе си. Започнете да ги почиствате от върха (за вертикалните) или от ляво (за хоризонталните щори). Притиснете кърпата  около всяка летва и избършете мръсотията като издърпате кърпата до другия край на летвата. Изплакнете кърпата отново във водата и ще бъдете изненадани колко мръсотия ще падне от нея. Ако по щорите има упорити петна, остатъци от мъртви насекоми и др., то ви препоръчваме да добавите малко сода бикарбонат (1 супена лъжица) към водата с верото. Содата ще ви помогнете да изчистите по-трудните петна.